8 Mayıs 2018 Salı

"Organizasyon Yapabilen.."

   Ekibinizi organize etmeniz, başarıya ramak kala olarak adlandırdığım bir eylemdir.Çünkü, organizasyon olmaması büyük karışıklıklara yol açtığı gibi,yapılan işin  görülmemesine de neden olabilir.Bu durumda ne kadar çalıştığınızın, neler yaptığınızın, fedakarlıklarınızın hiç bir önemi kalmaz.Hüsranla sonuçlanır ve büyük zararlar verebilir.

   Organizasyon için bir ekibe( büyüklüğü hiç önemli değil) ve iyi organize eden bir lidere ihtiyacınız vardır.
   İş paylaşımını iyi yapan bir lider,aynı zamanda iş takibini de iyi yapmalıdır.İlerleyen zamanlarda eğer tasarladığı ve uygulattığı bir sistemde problemler varsa, zararı en aza indirecek hatta yok edebilecek hamleler yaparak iyileştirmelidir.
   Ufak bir ticarethaneye sahip olabilirsiniz. Yanınızda bir veya daha fazla çalışanlarınız olabilir. Onları organize etmek sizin göreviniz de olabilir. Bu gibi durumlarda işinizi iyi organize ederek ,iş paylaşımını güzel yapmanız gerekir.Her uygulama sırasını  belirleyerek çalışanları hedefe yöneltmelisiniz. Her çalışanınızın performans gücünü sınıflandırmalı ve onları uygun işlere organize etmelisiniz. Aksi durumlar sizi zarara uğratabilir. İyi organize olmayan iş yeriniz kısa bir süre sonra sıfırın altına düşebilir.
   Şimdi uygulama alanımızı daha fazla büyütelim. Büyük bir şirkette organizasyon şefisiniz. Yaptığınız hataların ve iş paylaşımlarının önemi şimdi katlarca artmıştır. En ufak hamleniz daha büyük kayıplara neden olur.Bu zararın altından kalkamayabilirsiniz.


   İş aramakta olan mühendisler iyi bilirler. Hemen hemen her şirket , bir mühendisi işe alırken bazı özelliklerinin olmasını ister.Bunlardan bir tanesi de organizasyon yapmaktır. 'Organizasyon yapabilen' diye başlar cümle. Aslında organizasyon yapmasanız da olur. Ama yapılan organizasyona uymanız kesinlikle gerekmektedir. Onlar da hem yapmanızı, hem de yapılana uymanızı isterler zaten.
   Günümüzde sorumluluk alan bireylerin sayısı oldukça azdır. Aslında yapabilecekleri işleri; 'Yapamazsam eğer?' ve sonrasında ' Neyse ya boşver! Başka iş bakayım.' diye istemezler. Atalet hali de bu durumda önemli bir etkendir. Hemde korkuya dönüşmüş hali! Oysaki her sorumluluk, bir organizasyon parçasıdır. Bu parçalar birleştikçe sağlam ekipler oluşur. Sonra"BAŞARI ÇIĞLIK'ları!!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder