26 Mayıs 2018 Cumartesi

Yeni Mezun Musun ? HOŞGELDİN!



    Günümüz ağırlaşan koşulları yeni mezunları ve iş arayışında olanları da vurdu.Sıradan insanlar iş dünyasında ne etki yaratabilmektedir ne de istedikleri iş koşullarına sahip olabilmektedirler.Okul okumak lisans ya da ön lisans bitirmek kolaylaştıkça iş imkanları kısıtlandı ve aynı zamanda yetersiz kalmaya başlamıştır.Bu durum  insanlar üzerinde önemli etkilere neden olmakta ve özgüvene zarar vermektedir.Para ile sağlanan eğitimler  ve bitiminde torpil ile bulunan işler az emekle çok lokma kavramını destekler niteliğe en kısa yoldan erişmektedir.

   Bu kadar iş arayışında olan insan varken şirketler  istedikleri işçiye kolaylıkla erişebilmekte ve hatta deneme süreci ile belirli süre çalıştırmakta sonra da gözünün yaşına bakmadan 4 yılını ve öncesinde 10 yılı aşkın bir süre ile temel oluşturan bireyi çöpe taşımaktadırlar. İstediklerinde ise geri dönüşüm kutusundan  istedikleri gibi çekmektedirler.İş verenler bunları yaparken çalışanlar ise zor durumlarından dolayı bazı durumlara bile boyun eğmekte, üstüne vazife olamayan işleri hiç ses çıkarmadan üstlenmektedirler.

   Tüm bunlar olurken sonunda işe alınan bireyler sosyal hayatına aldıkları parayla vakit ayıramamakta,bir yuva kurmayı sadece hayal etmekte , "ev, araba alırsam iyi başka bir şey istemiyorum." diyerek kendilerini avutmaktadırlar.

   Durum böyle olunca işverenler artık seçimlerini en donanımlı yeni mezunlardan yana kullanmakta ve bazı objelerle seçimi daraltarak istedikleri bireye en kısa yoldan ulaşabilmektedirler. Tabi ki de donanım sahibi olmayanlar aç kalmayacaktır. Ama onlar donanımlı kişilerin her zaman altında çalışacaklardır. Eğer  FARKINDALIK oluşturup çalışma  gayretini ilke edinirlerse istedikleri konuma tırmana tırmana çıkacaklarından emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder