28 Mart 2018 Çarşamba

BAŞARANLAR DURANLAR DEĞİL,DURDURULAMAYANLAR!




      Her zaman güzel olmayan bir eylem DURMAK.Bir şeylere başlamamak,bir şeyleri başaramamak,bir şeyleri kazanamamak bana göre hepsiyle eşdeğer.Hiç kimse durarak altın madalya almamıştır!

başla ile ilgili görsel sonucu
   
      Geçtiğimiz yıllarda  mezun olmamda gerekli görülen tez uygulamasını yerine getirmek için bir tez arkadaşı  bulmuştum.Fazla sürmeden tez konusunu belirleyerek uygulamaya koyulduk.Konumuz bluetooth bileklik erişimli ilaç kutusu idi.
      Genellikle yaşlıları ,yoğun çalışanları ve unutkanlık problemi yaşayanları düşünerek böyle bir işe girişmiştik.Çok geçmeden projeyi gerekli yardımlar  alarak ilerlettik.Artık kutumuz ilaç saati geldiğinde içilmesi gereken ilacı düşürüyor ve bilekliğe titreşim yollayarak ilaç saatinin geldiğini haber veriyordu.
      Hedefimize biraz maliyetli olsa da ulaşmış ve tez geçerliliğini alarak lisans eğitimimizi tamamlamıştık.Biz bu işi halk arasında da söylendiği gibi köprüyü geçene kadar yaptık ve bitti.

     Fakat olması gereken o değildi.Üstünde yoğunlaşmak ve projeyi ilerleterek maliyeti düşürmek,kaliteyi arttırmak en önemli hedef olmalıydı.DURMAK en kolay olanıydı ve biz durmuştuk.

    Yıllar sonra bazı projelere göz atarken aklıma gelen tez ödevimi arattım ve karşıma çıkması zor olmadı.Birileri DURMAMIŞ ve maliyeti düşük,her bütçeye hitap edebilecek ve kullanışlı bir ürün ortaya koymayı başarmışlar.
 
başarmak ile ilgili görsel sonucu


   Biz durmayı  tercih edersek,hiç bir gayret göstermeden bir şeylere ulaşmaya çalışırsak eğer, başkaları sizin yerinize emin olun yapacaklar!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder