4 Nisan 2018 Çarşamba

Bilgi Aktarımı ve Mesleki Dayanışma



   Bilgi aktarımı  her alanda önemli yere sahip bir değerdir.Bu aktarım genel olduğu gibi mesleki bilgi aktarımını da kapsamaktadır.

mesleki dayanışma ile ilgili görsel sonucu

    Mesleki bilgi aktarımının  her meslek alanında dikkate alınarak  en hassas şekilde uygulanması sağlanmalıdır.Yeni mezun olan meslek insanlarının bu aktarımlar sonucu kendini ileriye taşıması kaçınılmazdır.Tabi ki bu aktarım yapılırken kalıcılığın sağlanması ve verimli olması için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar şunlardır;


  • Doğru Bilgi Aktarımı
  • Yerinde Aktarım
  • Uygulamalı Bilgi Aktarımı

1-Doğru Bilgi Aktarımı

    Bu alışveriş gerçekleştirilirken aktarılan bilginin doğruluğundan emin olunması gerekmektedir.Yanlış olabileceği düşünülen ve kulaktan duyma bazı bilgileri aktarmak alıcıya zarar verebilmektedir.Şüphe duyulan aktarımlar verimli geçmediği gibi ,sonrasında da kafa karıştırabilmektedir.Aktaranın bu gibi durumlarda hassas davranarak doğruluğunu araştırıp emin olana kadar bu aktarımı gerçekleştirmemesi gerekir.Yanlış olan veya doğruluğundan emin olunmayan bilgi alıcı tarafından başka alıcılara aktarılabilir.

doğru bilgi aktarımı ile ilgili görsel sonucu


Doğru bilgi, inancı güçlendirmektedir.Bu sayede iki taraflı güven sağlanmış olacaktır.

2-Yerinde Aktarım


  
   Dikkat edilmesi gereken diğer unsur ise aktarım gerçekleştirilirken ortamın ,aktarılan bilgi ile bağdaşmasıdır .Yerinde yapılan bilgi aktarımları daha kalıcı olabilmektedir. Bu durum bilginin doğruluğunu da ispatlama yöntemlerinden biridir.

şüphe ile ilgili görsel sonucu

  Aktarım gerçekleştirilirken aynı zamanda uygulamaya da yönlendirilebilir.Bilgiye olan şüpheyi ortadan kaldırmakta etkili olan bu unsur aynı zamanda akılda kalıcılığı da arttırabilmektedir.

3-Uygulamalı Bilgi Aktarımı

    Uygulama her alanda başarıyı yakalamada etkili bir unsur olmuştur.İnsanlarda kesin bir bilgiye ulaşmayı sağlar.Uygulama esnasında aktarılan bilgi sağlam temeli atılmış bir yapı inşa etmeye benzemektedir.Uygulamayı alıcının gerçekleştirmesi daha etkili bir bilgi alışverişinin  sağlar.
   Doğru bilginin,yerinde aktarımlar yapılarak uygulamaya dökülmesi verimli bir alışverişin gerçekleşmesinin mimarıdır.


   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder