9 Nisan 2018 Pazartesi

Takip Etmediğiniz İş Sizin Değildir!





   İşiniz; takip edilmesi gereken en büyük değerdir. Çünkü mevcut durumuzu sürdürmeniz ya da bu durumu iyileştirerek ileri taşımanızın en büyük yardımcısıdır.Ve bu yüzden takibini yapmadığınız,arkasında durmadığınız iş sizin değildir.
iş takibi ile ilgili görsel sonucu
 
   Her aşaması önemli olan ve yerinde analizler yapılarak başarıya ulaştıracak bir takip, her alanda büyük önem taşımaktadır.Bu sayede öncesinde yapılan hatalar ve yanlış stratejiler öngörülür.Bir sonraki aşamalarda tekrarlanmaması için önlemler alınabilir.   

İyi bir iş takibi ;
  1. Organizasyon
  2. Disiplin
  3. Yerinde Analiz
gibi unsurlarla bütünleşince ancak başarıyı mümkün kılmaktadır.


   Birden fazla projeye sahip olabilir ve bunları yönetmek zorunda kalabilirsiniz.Yönetimini sürdürmeniz için ise bunların takibini yapmanız gerekmektedir.Ancak takibini yapmazsanız emin olun bir süre sonra işleri yönetmekte zorluk çekecek ve ipin ucunu elinizden kaçıracaksınız.Sonrasında ise ben nerede  hata yaptım diyerek kendinizi sorgulayacaksınız.Bu gibi durumların olmasını istemiyorsanız eğer işinizin takipçisi olun !

  "Hepsine yetişemiyorum." diyebilirsiniz. Ama bu bir çözüm değil.Çözümümüz ise organize olmak.!
Özellikle kurumsal firmalarda karşımıza çıkan mavi yaka ve beyaz yaka birlikteliği bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir.

   Mavi yaka ;bedensel gücüyle çalışan sınıfta yer alan personellerdir.

   Beyaz yaka ise bedensel değil de daha çok zihinsel gücüyle çalışan personellerdir.

mavi yaka ile ilgili görsel sonucu

   Bu iki personel sınıfının organize bir şekilde iş yürütmesi mükemmel bir örneklemedir.Kontrol ve takip edilmeyi kolaylaştırmaktadır.



iş organizasyonu ve hiyerarşi ile ilgili görsel sonucu


   Organizasyonumuzu belirli hiyerarşi ile personel kademelendirmesi yapabiliriz.Böylece her departmandan sorumlu olan kişilerle iletişim kurarak işimizi daha kolay ve sonuç odaklı takip etmiş olabiliriz.

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder