13 Nisan 2018 Cuma

Ne ATALET-miş be!


atalet ile ilgili görsel sonucu

 Atalet:

     Tembellik,isteksizlik,depresyon gibi durumların bütünleşmesiyle ortaya çıkan ve bireylerin üstünden atması zor bir durumdur.

   Üniversite sınavından yüksek puan almayı hedefleyen ve  çalışmak için hiç bir gayrette bulunmayan bir kişi ile iş yerinde hiyerarşinin üst sıralarında adından söz ettirmek isteyen ve bu amaca yönelik hiç bir adım atmayan bireyler atalet esiri kişilerdir.

   Onlar hedeflerini ve hedeflerine nasıl ulaşacaklarını bilebilir,hatta çevresindekilere bunlardan rahatlıkla bahsedebilirler.Fakat uygulamaya dökemezler.Bu durumdan da gözlenebilir ki atalet onların hayatına dokunuyor ve onlara sürekli zarar veriyordur.

     İnsan hayatında çoğu zaman pişmanlıklar ve geç kalmışlıklar yaşamaktadır.Sonrasında sıkça "KEŞKE" kelimesi hüküm sürer.Keşkelere yer vermemek için eylemsizlik halini bırakması ve hedefine doğru önce emeklemesi, sonra yürümesi ve daha da ileride koşması gerekir.


  • DURMAYIN!
  • Hedef  Koyun!
  • Hedefe Ulaşmak İçin Yapılacakları Belirleyin!
  • Hedefe Doğru İlerleyin!
  • DURMAYIN!






     Ataleti üstünüzden atmak için kendinize önce küçük hedefler koyabilir ve bunları gerçekleştirmek için vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz.Büyük hedefler koyarsanız tabiki de başarabilirsiniz,ama gözünüzde büyüyebilir.Bu durumda sizi yapmamaya,vazgeçmeye sürükleyebilir.Gündelik hayatta bunlarla sürekli karşılaşabilirsiniz.


Siz de farkettiniz mi?Atalet yok ise BAŞARI var.

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder